De HistoBistro-podcast

  • 27 augustus 2020
  • Tips

In de HistoBistro-podcast wordt de luisteraar aan de hand van collectiestukken van het Historisch Centrum Limburg, Universiteitsbibliotheek Maastricht, het Limburgs Museum en het Koninklijk LGOG wegwijs gemaakt in het historische proces van voedselbewerking, -bereiding, en -consumptie.

Onder de noemer HistoBistro organiseerde het Historisch Centrum Limburg in 2019 een aantal lezingen en een tentoonstelling over de historische keuken. Dit jaar zijn we terug, en ditmaal met een podcastreeks!

In vijf afleveringen wordt de luisteraar aan de hand van collectiestukken van de verschillende partijen wegwijs gemaakt in het historische proces van voedselbewerking, -bereiding, en -consumptie. Want hoe verbouwde en bewaarde men vroeger voedsel? Welke ingrediënten werden er wel of niet gebruikt? In welke recepten werden deze ingrediënten verwerkt? En hoe werden die gerechten opgediend?

De eerste aflevering van de HistoBistro gaat 3 september in première via Anchor, Spotify en YouTube. In de weken erna zullen via deze kanalen nog vier afleveringen beschikbaar komen. Voor nu kun je hier alvast de trailer beluisteren.

Wil je in de tussentijd meer HistoBistro? Neem dan een kijkje op de HistoBistro-Facebookpagina. Daar vind je ook achtergrondinformatie bij iedere aflevering.

De HistoBistro is een samenwerking van het Historisch Centrum Limburg, Universiteitsbibliotheek Maastricht, het Limburgs Museum en het Koninklijk LGOG.