Over Rijckheyt

 Sluiting (studiezaal) Rijckheyt

 12 MAART 2020

  • RIJCKHEYT

 In het kader van maatregelen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan, is (de studiezaal) van het (R)HCL/Rijckheyt tot nader order gesloten.

Tot nader order is (de studiezaal) van het (R)HCL/Rijckheyt gesloten. Dit is op donderdagavond 12 maart besloten op basis van de bijgestelde voorzorgsmaatregelen die zijn ingesteld door de Rijksoverheid. Hierin wordt onder andere opgeroepen publieke locaties, zoals onze studiezaal, te mijden dan wel sluiten. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met 6 april.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Actuele informatie over het nieuwe coronavirus (COVID-19):

 

Rijckheyt is het centrum waar de historische archieven en collecties van de gemeenten Brunssum, Gulpen-Wittem, Heerlen, Nuth, Simpelveld en Voerendaal worden beheerd en beschikbaar gesteld. Het cultuur-historisch erfgoed, ons collectieve publiek geheugen, is daarmee beschikbaar op één centrale plaats. Rijckheyt, centrum voor regionale geschiedenis, heeft de volgende betekenis: 

Rijckheyt is Middelnederlands voor "schat, schatkamer".

Rijckheyt staat voor de verscheidenheid aan bronnen in onze depots.

Rijckheyt staat voor de samenwerkingsverbanden die er zijn met gemeenten en andere culturele instellingen.

Rijckheyt staat ook voor de verrijking met historische kennis die klanten/bezoekers bij ons opdoen en in de vorm van onderzoeken en publicaties weer teruggeeft aan mensen in de samenleving.

Onze archieven en collecties