Mijn Studiezaal

Mijn Studiezaal uw persoonlijke omgeving voor uw historisch onderzoek. Mijn Studiezaal is een gratis online platform om uw historisch onderzoek te organiseren en uit te voeren. Mijn Studiezaal is een samenwerkingsproject van DE REE archiefsystemen en organisaties die deelnemen aan www.archieven.nl.

Wat is Mijn Studiezaal?

Mijn Studiezaal is een gratis online platform om uw historisch onderzoek te organiseren en uit te voeren.

Wat kunt u met Mijn Studiezaal?

U kunt onder meer:

  • aantekeningen maken
  • berichten plaatsen
  • in een bericht of reactie een link opnemen naar een archiefstuk of een afbeelding toevoegen
  • vragen stellen
  • reageren op onderzoeksvragen van anderen
  • beschrijvingen van archiefstukken als favoriet kenmerken
  • hashtags (#) aanbrengen
  • filteren op organisatie en/of hashtag
  • downloads en producten die tegen betaling worden aangeboden via iDEAL of creditcard betalen.

Wie bieden Mijn Studiezaal aan?

Mijn Studiezaal is een samenwerkingsproject van DE REE archiefsystemen en organisaties die deelnemen aan www.archieven.nl. Zie ook de flyer.

Hoe gebruikt u Mijn Studiezaal?

Inloggen.

Uw kunt zelf een account aanmaken voor Mijn Studiezaal. Ook kunt u gebruik maken van Mijn Studiezaal als u inlogt op archieven.nl of bij één van de deelnemende organisaties. Via de MAISpagina Onze archieven en collecties (Archieven, Beeldbank, Persoonsgegevens en Bibliotheek) kunt u inloggen bij Rijckheyt. Rechtsboven vindt u de knop Mijn Studiezaal (inloggen). 

Uw eigen instellingen.

U stelt u zelf uw privacy en communicatiewensen in. U kunt Mijn Studiezaal een eigen gezicht geven door uw eigen achtergrond toe te voegen. Met uw profielfoto (avatar) en bio bepaalt u hoe anderen u zien als u meedoet met openbare discussies of als u vragen stelt of opmerkingen maakt die anderen zien. 

Privégegevens.

Wij maken op geen enkele wijze gebruik van uw privégegevens. E-mailadressen zijn nooit zichtbaar en worden niet gebruikt voor andere dan servicedoeleinden van Mijn Studiezaal en archieven.nl. 

Kan iedereen meekijken?

U bepaalt zelf of een bericht dat u plaatst openbaar is of niet. U kunt Mijn Studiezaal zowel gebruiken voor uw eigen aantekeningen als om vragen en inzichten te delen met anderen. 

Tijdlijn.

Openbare berichten en vragen van u en anderen worden op de Tijdlijn getoond. U kunt direct in de tijdlijn reageren op berichten van anderen. Mijn tijdlijn toont berichten of reacties van uzelf. 

Uitbreidingen.

Mijn Studiezaal is in ontwikkeling en zal in de toekomst uitgebreid worden met nieuwe functies. Suggesties hiervoor zijn van harte welkom! U kunt ze vermelden in de tijdlijn. 

Tot slot.

Wij wensen u veel succes bij uw onderzoek en hopen dat Mijn Studiezaal daar een bijdrage aan biedt.

Onze archieven en collecties