Middelbaar onderwijs en hoger onderwijs

Hier vindt u informatie over middelbaar onderwijs en hoger onderwijs.

Kan Rijckheyt mij helpen met het maken van een werkstuk voor school? 
Rijckheyt heeft een schat aan gegevens voor werkstukken, maar het is toch echt de bedoeling dat de werkstukken door de leerling zelf gemaakt wordt. Enige hulp bij het vinden van gegevens voor een werkstuk kun je uiteraard wel verwachten bij een bezoek aan de studiezaal. Een kant en klaar stuk tekst met foto's voor je werkstuk behoort echter niet tot de mogelijkheden. 

Kijk voor inhoudelijke informatie voor je werkstukken ook eens onder cultureel erfgoed. 

Kan Rijckheyt mij helpen met het maken van een educatief programma voor op school?
Ja, dat kan. Rijckheyt beschikt over een aantal kant en klare educatieve pakketten voor het middelbaar onderwijs. Het is ook mogelijk dat de docent in overleg met de educatief medewerker een lespakket op maat maakt of aanpast. Kijk voor meer informatie op deze site onder Educatie. 

Zijn er kosten verbonden aan een educatief programma? 
Nee, het maken en begeleiden van een educatief programma is vrij van kosten met uitzondering van gemaakte kosten voor fotokopieën. 

Kan ik als student aan HBO of Universiteit ook terecht bij Rijckheyt voor scripties e.d.? 
Ja, dat is zeker mogelijk. Veel van de bronnen bij Rijckheyt zijn nog nooit of nauwelijks onderworpen aan wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast biedt de aanwezigheid van een gespecialiseerde bibliotheek een groot voordeel bij het bestuderen van de originele bronnen.

Onze archieven en collecties