Oorlogsbronnen in Maastricht

  • 4 november 2019
  • Tips

Het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis komt naar Maastricht! Op zaterdag 23 november verzorgen zij een middagvullend programma waarin bezoekers worden meegenomen in de wereld van stamboomonderzoek en regionale geschiedenis. Er zijn lezingen, workshops en depotrondleidingen.

Familiegeschiedenis in de buurt

Het CBG trekt ook dit jaar het land in om mensen te inspireren hun eigen familiegeschiedenis te onderzoeken en genealogen een ontmoetingsplek te bieden. Samen met archieven door het hele land organiseert het CBG middagen waarbij familiegeschiedenis en regionale geschiedenis centraal staat. 

Omdat het dit najaar 75 jaar geleden is dat Maastricht, als eerste stad in Nederland, na precies vier jaar, vier maanden en vier dagen Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog bevrijd is. Het zal dan ook niemand verbazen dat het thema van deze editie van Familiegeschiedenis in de buurt ‘Oorlogsbronnen’ is. Dit thema sluit mooi op elkaar aan, want veel oorlogsbronnen zijn natuurlijk familiegeschiedenis pur sang.

Verder staan er workshops op het programma waarin CBG-experts je de kneepjes van het vak leren wat betreft stamboomonderzoek en schrijven over familiegeschiedenis. Er zijn speciale ‘tips & tricks’-sessies over WieWasWie en de CBG-collectie. Ook is er een kleine informatiemarkt waar bezoekers zich kunnen laten informeren over de collectie van het RHCL, CBG en WieWasWie. Het belooft een middag boordevol familiegeschiedenis te worden.

Akerstraat. Amerikaanse soldaten passeren de overweg, links seinhuis met N.S.-personeel, rechts het later gesloopte pand van Jaegers met Venezia-ijskraam. Datering: 14/9/1944. Bron: Regionaal Historisch Centrum Limburg programma

Op deze middag wordt er uitleg gegeven over het oorlogsbronnenproject en haar band met familiegeschiedenis. Daarnaast is er ook een workshop over het Algemeen Politieblad. Voor meer informatie, zie het CBG en/of het RHCL.

alvast aanmelden

Wil je je alvast aanmelden? Dat kan. Stuur een mail naar communicatie@cbg.nl. Deelname voor zowel Vrienden van het CBG als Vrienden van het RHCL is gratis, en je mag één introducé meenemen. Niet-Vrienden betalen € 5.