Geschiedenis Online Prijs 2019

  • 2 januari 2019
  • Tips

Vanaf 7 januari kan er weer gestemd worden voor de Geschiedenis Online Prijs 2019. Historisch Goud is genomineerd met 3 websites: Kasteel Hoensbroek, Rijckheyt en Thermenmuseum.

Waarom de Geschiedenis Online Prijs?

Landelijke en regionale geschiedenis wordt vaak op de meeste verrassende en innovatieve wijze via websites of apps onder de aandacht gebracht, door bevlogen amateurs, archieven, historische verenigingen en erfgoedinstellingen. Om deze initiatieven te belonen en daarmee online geschiedenis te stimuleren, is de Geschiedenis Online Prijs in het leven geroepen. 

Nieuw in deze editie: ook online geschiedenispresentaties via de socials mogen meedoen! Zowel vrijetijdshistorici als professionele instellingen kunnen meestrijden met hun meest vernieuwende of mooiste historische website of app van de afgelopen twee jaar.

Prijzen: juryprijs en publieksprijs

De Geschiedenis Online Prijs bestaat uit twee prijzen. Een professionele vakjury, voorgezeten door journaliste en historica Daniela Hooghiemstra, bepaalt wie de juryprijs wint. De winnaar ontvangt een bronzen beeldje van beeldend kunstenaar Gonneke van Echten én natuurlijk eeuwige roem. Daarnaast is er een publieksprijs. De maker die de meeste stemmen krijgt van het publiek gaat naar huis met een bedrag van 1250,- euro. De tweede- en derdeprijswinnaars ontvangen respectievelijk 750,- en 500,- euro. 

Stemmen

Van 7 t/m 31 januari 2019 kan iedereen voor de publieksprijs stemmen.

Vorige editie

Bij de vorige editie zijn er 275 websites aangemeld en meer dan 21.000 stemmen uitgebracht. In 2017 was Oud-Winterswijk de winnaar van de publieksprijs. De website ‘Odilia’s dagboek’ kreeg de hoogste score van de jury. 

Meer informatie en stemmen : www.geschiedenisonlineprijs.nl.