Boekpresentatie 75 jaar Vakbond ABW

  • 20 oktober 2019
  • Tips

Boekpresentatie ’1944-2019 | 75 jaar Vakbond ABW : de oudste nog bestaande neutrale zelfstandige vakbond in Limburg’ op 5 november bij boekhandel Van der Velden van Dam.

Op dinsdag 5 november tussen 16 en 18 uur presenteert Stichting Historische Kring ‘Het Land van Herle’ bij de Heerlense boekhandel Van der Velden van Dam / Promenade 153-155, meerdere boeken uit haar boekenfonds. De nadruk ligt daarbij op het boek geschreven door Hans Thissen:’1944-2019 | 75 jaar Vakbond ABW : de oudste nog bestaande neutrale zelfstandige vakbond in Limburg’. Daarnaast worden nog enkele andere meer of minder recente uitgaven van Het Land van Herle voorgesteld en komen enkele auteurs ervan aan het woord. Kortom: actueel nieuw licht op onze regionale geschiedenis!

 Drs. Koos Linders stelt tijdens een korte presentatie het laatste nieuwe boek over de oudste nog bestaande neutrale zelfstandige vakbond in Limburg voor. Oud-stadshistoricus Roelof Braad gaat in discussie met de auteur en twee vakbonds­bestuurders over de highlights uit de geschiedenis van deze bond en gaat de discussie aan over het neutrale karakter van de bond en het waarom de bond die niet is aangesloten bij een vakcentrale, bestaansrecht heeft.

In het tweede deel van de presentatie stelt Roelof Braad de boeken voor die het Land van Herle de afgelopen jaren heeft uitgegeven en waarom die zo bijzonder zijn voor de ontwikkeling van de kennis over de geschiedenis van Parkstad Limburg.

Programma

15:30 u. ontvangst met koffie-thee
16.00 u. begroetingen door Will Terpstra, voorzitter ‘Het Land van Herle’ en Monique van de Kerkhof namens de boekwinkel
16.10 u. korte introductie van het boek ‘1944-2019 | 75 jaar Vakbond ABW : de oudste nog bestaande neutrale zelfstandige vakbond in Limburg’ door Koos Linders
16.20 u. vraaggesprek met Hans Thissen en namens de Vakbond ABW voorzitter Jack Hurxkens en oud-voorzitter Leo Noy onder regie van oud-stadshistoricus Roelof Braad
16:50 u. presentatie boekenfonds ‘Het Land van Herle’ door Roelof Braad in zijn hoedanigheid als hoofd-/eindredacteur van de boekenreeksen van Het Land van Herle
17:00 u. Interview met enkele auteurs. Hierbij zijn aanwezig Paul Borger, Anita Quaedackers, Koos Linders (Varia Historia en Historisch magazine MijnStreek), Rein van Lieshout (‘Bokkenrijders in Zuid-Limburg’), Al Kerckhoffs (Heerlerbaan Vroeger…).
17:30 u. Afsluiting en gelegenheid tot aankoop van de boeken en signering door aanwezige auteurs.

Gratis entree en u bent van harte welkom! Adres: Promenade 153-155, Heerlen.
Graag wel uw komst aanmelden op info@landvanherle.nl.

Klik hier voor een te printen flyer van de bijeenkomst.

De boeken zijn in de winkel van Van der Velden Van Dam te koop en verder bij het Thermenmuseum en enkele regionale boekwinkels of via deze website te bestellen.