Boeken 2018 Heemkundevereniging De Bongard

  • 17 december 2018
  • Tips

Heemkundevereniging De Bongard heeft dit jaar weer twee nieuwe boeken in eigen beheer uitgegeven.

‘Tagebuch von Haus Loreto, Onderzoek naar ontstaan, vorm en auteur’

en

‘Van Kruis naar Kruis, historische wandelingen door Bocholtz’

                                                                                                                                                                  

Eén boek is een vervolg op het boek Echo uit huize Loreto van auteur Donné Jaegers. Het betreft een uitwerking van het onderzoek naar de schrijfster van het dagboek dat ten grondslag lag aan dit boek. Het beschrijft de spannende zoektocht die Donné Jaegers samen met Sr. Maria Caritas Kreuzer P.I.J. doorlopen heeft om de originele schrijfster van het dagboek te vinden. Het is het logische vervolg op het in 2014 uitgegeven Echo uit huize Loreto. De titel van deze uitgave is “Tagebuch von Haus Loreto, Onderzoek naar ontstaan, vorm en auteur”. De uitgave omvat 43 pagina’s in full color in een harde kaft op A5 formaat. Het boek kost €8,-.

 

 

Het tweede boek is voortgekomen uit een eerder uitgegeven wegkruisboekje voor Bocholtz uit de jaren 1990. De schrijver, Guus Herbergs, vond dit incompleet en heeft een uitgebreid verhaal toegevoegd. Hierin wordt alles beschreven wat op de wandelroute tussen de wegkruisen te zien is. Het boek heet dan ook “Van Kruis naar Kruis, historische wandelingen door Bocholtz”. Vrijwel elk plekje in het dorp wordt beschreven, waardoor dit een encyclopedie van Bocholtz is geworden. Ondanks dat de auteur bij geen enkel onderwerp lang van stof is, omvat dit boek 320 pagina’s en meer dan 400 afbeeldingen. Daarnaast zijn achterin drie losse wandelkaarten bijgevoegd. Uiteraard is ook deze uitgave in full color en in een harde kaft gevat. Het boek kost €30,-. 

 

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij bakkerij Dreessen in Bocholtz, The Readshop in Simpelveld en Kloosterboekwinkel te Wittem.

Heemkundevereniging De Bongard Simpelveld-Bocholtz