We leggen momenteel de laatste hand aan een nieuwe website voor het Historisch Centrum Limburg. Daarom wordt
deze website niet meer bijgehouden qua nieuws en andere artikelen. Kijk voor het laatste nieuws rondom het
HCL op
de website van het HCL of schrijf
je in voor
onze nieuwsbrief.
Tien jaar schrijf ik voor Weller met veel plezier mijn bijdragen voor de rubriek ‘Vroeger’ in dit magazine. Vier maal tien jaar precies werk ik bij wat nu Historisch Goud heet en in het verleden Oudheidkundige Dienst,...
In de vroege middeleeuwen werd bier in de regel gewoon thuis gebrouwen, voor eigen consumptie. Later zou deze huisnijverheid afnemen en zou bier gebrouwen gaan worden door gespecialiseerde brouwers. Deze verschuiving werd mede...
In de vroege middeleeuwen werd bier in de regel gewoon thuis gebrouwen, voor eigen consumptie. Later zou deze huisnijverheid afnemen en zou bier gebrouwen gaan worden door gespecialiseerde brouwers. Deze verschuiving werd mede...
In de vroege middeleeuwen werd bier in de regel gewoon thuis gebrouwen, voor eigen consumptie. Later zou deze huisnijverheid afnemen en zou bier gebrouwen gaan worden door gespecialiseerde brouwers. Deze verschuiving werd mede...
In de vroege middeleeuwen werd bier in de regel gewoon thuis gebrouwen, voor eigen consumptie. Later zou deze huisnijverheid afnemen en zou bier gebrouwen gaan worden door gespecialiseerde brouwers. Deze verschuiving werd mede...
In het begin van de 20ste eeuw was het wooncomfort lang niet zo goed en vanzelfsprekend als nu. Tegenwoordig hebben we ruimte en licht, stromend water, verwarming en elektriciteit en zitten we niet met zijn allen op een kluitje...