We leggen momenteel de laatste hand aan een nieuwe website voor het Historisch Centrum Limburg. Daarom wordt
deze website niet meer bijgehouden qua nieuws en andere artikelen. Kijk voor het laatste nieuws rondom het
HCL op
de website van het HCL of schrijf
je in voor
onze nieuwsbrief.
In de vroege middeleeuwen werd bier in de regel gewoon thuis gebrouwen, voor eigen consumptie. Later zou deze huisnijverheid afnemen en zou bier gebrouwen gaan worden door gespecialiseerde brouwers. Deze verschuiving werd mede...
In de vroege middeleeuwen werd bier in de regel gewoon thuis gebrouwen, voor eigen consumptie. Later zou deze huisnijverheid afnemen en zou bier gebrouwen gaan worden door gespecialiseerde brouwers. Deze verschuiving werd mede...
In de 19de eeuw was de regio Heerlen nog een landelijke omgeving. De inwoners leefden vooral van wat er met de landbouw te verdienen was. Maar die eeuw bracht in de stroom van de tijd ook al aardig wat veranderingen. Geleidelijk...
In de 19de eeuw was de regio Heerlen nog een landelijke omgeving. De inwoners leefden vooral van wat er met de landbouw te verdienen was. Maar die eeuw bracht in de stroom van de tijd ook al aardig wat veranderingen. Geleidelijk...
Over de beginjaren van deze kerk is nogal wat onduidelijkheid. In een polypticum (memoriaal) van de abdij van Reims worden cijnsen en andere inkomsten te Schimortera genoteerd als eigendom van die abdij. Er is daarbij overigens...
Reeds in de 14 eeuw werd er te Slenaken een kapel gesticht die werd gewijd aan de H. Remigius, maar behoorde tot de parochie Sint Maartensvoeren (B). De Heilige Remigius werd vanaf de elfde eeuw in toenemende mate vereerd met...