Onze archieven en collecties

« Terug naar Rijckheyt
Uw zoekacties: Centrale Keuken Heerlen en aanverwanten afdelingen
x076 Centrale Keuken Heerlen en aanverwanten afdelingen
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

076 Centrale Keuken Heerlen en aanverwanten afdelingen
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Inventaris
Inleiding (1.)
Verantwoording van de inventarisatie (1.3.)
076 Centrale Keuken Heerlen en aanverwanten afdelingen
Inleiding (1.)
Verantwoording van de inventarisatie (1.3.)
De orde zoals deze door de administratie was aangebracht, was nog als zodanig te herkennen. Ik heb deze orde, d.w.z de rubrieken, grotendeels in de inventaris overgenomen. Wel heeft een aantal rubrieken een andere naam gekregen en is een aantal rubrieken samengevoegd. Zo komen in de inventaris o.a. voor de rubrieken Financiën (364-I), Personeel (364-III), Aanschaf en toewijzing van grondstoffen (364-VI tot 364-XII), Voorraad en verbruik (364-XIV en-XV), Bereiden en verstrekken van maaltijden (364-V en-XIII), Exploitatie keuken en uitdeellokalen (364-IV).
Aan de hand van de Handleiding voor selektie en vernietiging van archiefbescheiden van Van Meerendonk en de Lijst van voor vernietiging in aanmerking komende stukken in gemeentearchieven heb ik stukken uit dit archief vernietigd. Vernietigd zijn onder meer circulaires van het Rijksbureau voor Voedselvoorziening in Oorlogstijd houdende algemene richtlijnen, loonstaten, personeelsdossiers, verzoeken van bedrijven en instellingen om maaltijden te verstrekken. Hierop heb ik een uitzondering gemaakt voor verzoeken van instellingen als de N.S.D.A.P. Heerlen en Winterhulp Nederland.
Bonnen voor het kopen van dagkaarten en toeslagbewijzen voor extra rantsoenen zijn opgenomen in de collectie Tweede Wereldoorlog van het Thermenmuseum.
Bij de overbrenging zijn met betrekking tot stukken betreffende personeelsaangelegenheden openbaarheidsbeperkende bepalingen gesteld. Deze stukken, met name de inventarisnummers 15, 16, 23-24, 26, 37-39, 42-43 en 45, zijn eerst 75 jaar na datum van het stuk openbaar.
Kenmerken
Datering:
1940 - 1947
Titel:
Centrale Keuken Heerlen en aanverwanten afdelingen, 1940 - 1947
Taak:
Voedselvoorziening in tijden van oorlog en nasleep daarvan
Openbaarheid:
Volledig
Omvang:
1,82 mtr.
Toegang:
Inventaris
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld.
Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Rijckheyt, Centrum voor Regionale Geschiedenis, Heerlen. Toegang 076 Centrale Keuken Heerlen en aanverwanten afdelingen
VERKORT:
NL-HrlRi 076
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS